Ontdek het probleem

 

Achter het probleem

 

Praktijk voor hypnose- en regressietherapie

 

 

Ook online!

Kinderen en jongeren

Een kinderleven is net zo enerverend als dat van een volwassene. Ook zij hebben te maken met o.a. verdriet, pijn, angst, boosheid en schuldgevoelens die veel stress kunnen veroorzaken in hun kinderlichaam. We hebben het als ouders en leerkrachten alleen niet altijd zo goed in de gaten omdat kinderen meestal andere symptomen laten zien dan wij ervaren wanneer we gestrest zijn.

Onverklaarbare buikpijn, bedplassen, woedeaanvallen... zomaar wat voorbeelden die heel vaak 'gewoon' signalen zijn van het lichaam dat het kind stress ervaart.

Het duurt tot ongeveer het 26e levensjaar voordat het menselijk brein helemaal ontwikkeld is. Logisch dus dat zeker jonge kinderen de stress gevoelens in hun lijfje niet kunnen beredeneren en begrijpen. Daardoor kan het gebeuren dat door nare ervaringen er negatieve gevoelens vast komen te zitten in het kinderlichaam met lichamelijke klachten of gedragsproblemen ten gevolg.

Problemen die soms al op jonge leeftijd zichtbaar worden maar vaker nog pas later, tijdens de puberteit, tot uiting komen. Zeker wanneer dat laatste gebeurt, is de koppeling met negatieve ervaringen uit de vroege jeugd meestal niet de link die meteen gelegd wordt.

Helaas zien we aan de buitenkant niet altijd wat er zich van binnen afspeelt en wat er allemaal in het kleine lijfje vastgezet wordt.

Hechtingsessie als start van het traject:

Het is wetenschappelijk bewezen dat conceptie, zwangerschap en geboorte grote invloed hebben op de rest van ons leven. Op je gedrag als kind maar dus zelfs ook op je gedrag als volwassene.

Als je beseft dat er al bewustzijn in de baarmoeder is, dan begrijp je dat een baby in de baarmoeder alles uit die periode meemaakt, positieve maar helaas dus ook de negatieve gebeurtenissen.

Al deze herinneringen worden op cellulair niveau in het baby’tje opgeslagen en kunnen enorm veel impact hebben op het verdere leven van het kind. Daarom werken we bij een kinderhypnose traject (of het nu gaat om jonge kinderen of pubers) bijna altijd eerst met de moeder (en in sommige situaties met de vader).

Het traject bestaat uit 3 sessies. We starten het traject met een heel uitgebreid gesprek met de ouder(s) hierbij gebruik ik soms ook een stukje systeem therapie, gevolgd door de hechtingsessie zelf die in de tweede afspraak plaats vindt. Tijdens deze sessie gaat de moeder (in hypnose) alle belastende gevoelens, emoties, gedachten en het lichamelijk ongemak die tijdens de conceptie, zwangerschap, bevalling en de eerste periode daarna ontstaan zijn verwerken en opruimen wat helend werkt voor zowel de moeder als het kind. Tijdens de derde sessie werk ik meestal nog een keer met de moeder omdat ik heb ervaren dat daar bijna altijd ook nog oude pijn zit die aangekeken en opgeruimd mag worden en wat bijna altijd weer doorwerkt richting het kind.

Als het nodig is werk ik daarna nog 2 sessies met het kind of de jongere zelf waarbij ze ongewenste ervaringen, overtuigingen die ze over zichzelf hebben en de bijbehorende emoties op gaan ruimen. Vandaaruit breng ik ze weer in contact met hun innerlijke kracht waardoor ze lekkerder in hun vel komen te zitten en sterker in hun schoenen kunnen gaan staan.