Ontdek het probleem

 

Achter het probleem

 

Praktijk voor hypnose- en regressietherapie

 

 

Ook online!


In een wereld vol bewerkte voedingsmiddelen en snelle maaltijden verlang ik steeds meer naar een natuurlijke manier van eten. Ik ben ervan overtuigd dat natuurlijke voeding voor mij de beste manier is om mijn gezondheid en vitaliteit te verbeteren. 

Zo heb ik op 1 juli besloten om (in elk geval voor deze maand) te stoppen met geraffineerde suiker en het ook niet te vervangen door producten met zoetstoffen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet alle verpakkingen check op de hoeveelheid toegevoegde suiker maar ik kook sowieso weinig met pakjes en zakjes dus dat is voor mij zelf nu niet zo belangrijk. Waar het mij vooral om gaat is om los te komen van mijn neiging (verslaving) tot het eten van zoete dingen. Ik heb nu dus 10 dagen geen koek, snoep, drop, chocolade en ijsjes laten staan.
Gelukkig ben ik al een paar jaar eerder afgekickt van frisdrank, dat nam ik sowieso al nooit meer. 

Het verlangen om suiker uit mijn leven te skippen heb al veel langer maar de stap zetten vond ik heel moeilijk. Tot vorige week dus, tijdens een zelfhypnose kon ik me verbinden met de onderliggende behoefte en kon ik me helemaal verbinden met het verlangen waarom ik wil stoppen met het eten van suiker. Ik had niet verwacht dat het me zo weinig moeite zou kosten. De eerste twee dagen had ik een klein beetje hoofdpijn maar dat ging dus gelukkig snel weer over. 
Ik vind het vooral interessant dat ik me nu veel bewuster ben van de sensaties in mijn lichaam. Daar waar die sensaties mij voorheen, veelal onbewust, aanzette om even iets lekkers te pakken, neem ik ze nu waar. Ze zijn heel subtiel maar omdat ze nu niet meer gesust, verdoofd of zoet gehouden worden, kan ik ze simpelweg niet meer onderdrukken. Het fijne is dat ik er blijkbaar heel goed gewoon ‘mee kan zijn’. 
Ze geven me informatie over dat ik bijvoorbeeld moe of onrustig ben, soms laten ze me weten dat ik ergens door geraakt ben of me gewoon een beetje verveel. Waar ik eerst een stukje chocolade nam om meer energie te krijgen, een paar koekjes at om de verveling tegen te gaan neem ik nu gewoon waar wat ik voel, het mag er allemaal zijn van mezelf. 

Misschien is 10 dagen nog wat te kort om echt veranderingen te kunnen bemerken maar toch heb ik nu al het idee dat ik meer energie heb. Ik ben in elk geval heel blij dat ik echt veel minder bewerkte producten binnen krijg door deze stap, iets wat zeker weten beter voor mijn gezondheid is. Wordt vervolgd...