Ontdek het probleem

 

Achter het probleem

 

Praktijk voor hypnose- en regressietherapie

 

 

Ook online!

k werk nu ruim tweeënhalf jaar officieel in mijn praktijk en ik heb van alle cliënten die bij me kwamen heel veel geleerd. Misschien is het allerbelangrijkste inzicht wat ik in deze jaren geleerd heb wel dat het goed is om erop te vertrouwen dat je onbewuste systeem je vooral helpt door het inzichtelijk maken van het onderliggende probleem. Omdat alles wat jij -én je voorouders- ervaren hebben in het leven als informatie opgeslagen ligt in jouw onbewuste weet dit deel als geen ander waar het probleem waar jij tegenaan loopt vandaan komt. Het onbewuste uitnodigen om jou hier inzicht in te geven is meestal het begin van de verandering. Verandering in gedrag, verandering in je manier van denken en het kan zelfs verandering brengen in je fysieke systeem waardoor lichamelijk klachten minder worden of helemaal verdwijnen. Bovendien hebben deze dingen onderling ook veel invloed op elkaar.

Wanneer je bijvoorbeeld begrijpt waarom je bang bent om je hongerig te voelen omdat een voorouder honger heeft gehad tijdens een oorlog, dan kan het zijn dat je die angst daarna los gaat laten, je minder eet en daardoor wat kilootjes kwijt raakt. Of wanneer je inzicht krijgt in een (onbewuste) afspraak die je in je leven gemaakt hebt en nu inziet dat je jezelf daarmee vast hebt gezet dan kun je je onbewuste duidelijk maken dat die afspraak niet meer nodig is omdat je er nu als volwassen man of vrouw anders tegenaan kijkt.

 

Zo had ik laatst een cliënt die in een regressie terug ging naar zijn puberteit naar het moment dat zijn vader op sterven lag en hij daar met zichzelf had afgesproken dat hij nooit meer zoveel pijn wilde voelen. Hij is kort na het overlijden van zijn vader aan de drugs geraakt en kwam daarmee zijn eigen afspraak na. Maar nu, 20 later, is de oplossing van toen een groot probleem voor hem geworden. Door die afspraak te veranderen in een nieuwe afspraak met zichzelf lukt het hem steeds beter om bij zijn emoties te blijven ook al zijn ze pijnlijk.

 

Je onbewuste om hulp vragen kun je heel goed zelf doen door jezelf gewoon vragen te stellen en je daarna open te stellen voor de antwoorden die in allerlei, soms onverwachte vormen, naar je toe komen. Vind je dit lastig of vind je het fijner om dit samen te doen, neem dan vrijblijvend contact met me op zodat we kunnen overleggen of ik degene ben die hierin iets voor jou kan betekenen